Sıkça Sorulan Sorular

Aldığım ürün ne zaman teslim edilir?


Normal şartlar altında, yakın lokasyon teslimatları kargoya verildikten sonra 24 saat içinde; diğer bölge teslimatları ise (kargo firmasının bulunduğunuz il ve ilçeye taahhüt ettiği teslim süresine göre değişmekle birlikte) 2-3 iş günü içinde yapılır. Eğer ürün tedarik sürecinde herhangi bir sorun yaşanırsa, müşteri hizmetleri temsilcilerimiz e-posta veya whatsapp yoluyla sizi bu durum hakkında bilgilendirir.


 Verdiğim siparişler ne zaman kargoya verilir?


Aksi bir durum olmadıkça 24 saat kuralımız geçerlidir. Öğlen 14:00 öncesi verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya verilir.



Kargo işlemleri için ücret ödeyecek miyim?


1250 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücreti ödemezsiniz.



Siparişlerimin sevkiyat durumunu nereden takip edebilirim?


Online sayfamızdaki Kargom nerede bölümünden siparişlerinizi takip edebilirsiniz.


Kampanyalarınızdan nasıl haberdar olabilirim?

Gendor ailemize kayıt olarak katıldığınızda, avantajlardan e-posta yoluyla haberdar edileceksiniz. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarımız üzerinden de yenilikler ve avantajları takip edebilirsiniz.


Kalamata Zeytinyağı nedir? 


Ege Bölgesinde özellikle Manisa / Salihli – Büyükbelen çevresinde yetişen Kalamata Tipi zeytinlerinin mahsulüdür. Yapısı itibariyle ortalama 12 kg zeytinden 1 Litre kadar yağ elde edilmektedir. Bu diğer zeytinyağı türlerinin iki katı gibi bir orana denk gelmektedir. Bu sebeple yoğunluğu ve kendine has aromasıyla özel bir zeytinyağı çeşididir. Eğer düzenli bir zeytinyağı tüketiciyseniz, aldığınız ilk kokusu ve yudumuyla farkı anlayabilirsiniz.



Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeyelim?

 Isı ve ışık görmeyen serin bir yerde ve kapağı kapalı olacak şekilde muhafaza etmelisiniz.



İlk Hasat, Erken Hasat ve Olgun Hasat arasında ki fark nedir?


İlk Hasat Zeytinyağları; Eylül- Ekim aylarında zeytinin en yeşilken toplandığı ve sıkıldığı halidir. Zeytinyağı miktarının diğer hasatlara göre en az, sağlık bileşenleri yönünden ise en yüksek olduğu hasattır.

Erken Hasat Zeytinyağları; Ekim-Kasım aylarında ilk hasattan hemen sonra toplanıp, sıkılır. Alacalı ve yeşildir. Yine sağlık bileşenleri yönünden yüksektir.


Olgun Hasat Zeytinyağları ise; yılın geriye kalan kısmının büyük bir bölümünde, zeytinlerin olgunlaştığı dönemde toplanarak sıkılan yağlardır. Burada da hasat edilen zeytinin gerek toplama gerek sıkım aşamalarında seçici ve hassas olunduğu taktirde sağlık bileşenleri üst seviyelerde korunabilmektedir.  Hasat dönemi daha geniş olduğu için tedarik edebileceğiniz dönem çok daha uzundur.



Zeytinyağının dibindeki tortu neden olur?


Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde koyulaşmış bir dalgalanma görüntüsü  yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.


Asit ve Polifenol değerleri önemli mi?


Asit oranı düştükçe yağın kalitesi artar ve daha kaliteli bir yağ elde edilir diyebiliriz. Burada örnek vermek gerekirse;

 %0,8 asit oranına kadar Natural Sızma Zeytinyağı olarak geçer ve en kaliteli yağ kategorisidir. Bunlar da kendi arasında yöresel farklar, hasat dönemleri ve üretim aşamalarına göre kendi arasında sınıflandırılabilir.

%2 asit oranına kadar ise Natural Birinci Zeytinyağı olarak geçer.

Asit oranı düştükçe nefaset diyebileceğimiz boğazda hafif bir aromatik acılık hissi uyandırır. Bu düşünülenin aksine zeytinin doğasından gelen olumlu bir özelliktir.
Zeytinyağının havayla teması ve zamanın geçmesiyle yavaş yavaş  asit oranı yükselir. Bu da bahsettiğimiz acılığın azalmasına ve daha nötr bir tat olmasına olanak sağlar.

Herkesin, her bölgenin alışkanlıkları ve damaklarına göre önceliği farklı olabilir.

Polifenol için ;
Genel olarak, kaliteli bir zeytinyağında polifenol seviyesinin 200mg/kg  ve üstü olması istenir. Ancak, bu değer bazen daha yüksek veya daha düşük olabilir ve yüksek polifenol içeriği genellikle daha iyi bir kalite ve sağlık yararları ile ilişkilendirilir. Bazı yüksek polifenol değerleri ilaç niteliği taşır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.